Brighart Persberichten

1 Mei 2014

Door Masja van Herpen

Brighart ontvangt me op de stoep voor haar atelier bij het Ledegankplein in Den Haag. Een keukenschort over haar hippe kleding en haar haren zijn anders geknipt dan de vorige keer. ‘Speciaal voor New York laten doen. Je wil dan niet met zo’n gewone pony komen. Het moet een beetje artistiek’. We lopen het oude schoolgebouw vol net gepoetste en naar zeep ruikende tegeltjes in richting haar atelier; een licht lokaal met grote doeken aan en tegen de muur. Ik vraag haar hoe het is geweest in New York.

‘New York was leuk. De Art Expo was echt een succes. Laat ik vooral beginnen met de positieve punten te benoemen. Uitgangspunt blijft immers Poppers leuze “Optimism is a moral duty”.

Lees meer; Art Expo New York als zingen in een koor door Masja van Herpen – 1 mei 2014 (pdf)

BRIGHART-art-expo-ny

 Maart 2014

BRIGHART uit Delfgauw exposeert in New York op de Art Expo 2014

Het werk van kunstenares Brighart is van 4 tot 6 april te zien zijn op de Art Expo 2014 in New York. Ze exposeert samen met een aantal andere “rising artists” bij de expositie Solo.

Voor Brighart  is dit de tweede expositie in New York. In 2007 exposeerde ze 2 weken in de Broadway Galerie. De Art Expo is de belangrijkste expositie die New York kent. De Art Expo is groot. Brigharts werk is te zien bij Standnummer 367, een hok dat 4 keer zo groot is als een standaard hok op zo’n beurs. Ze heeft een wand van 3 bij 3 meter tot haar beschikking.

Brighart schept op een intuïtieve manier een immateriële werkelijkheid waarmee ze uitdrukking geeft aan positieve gevoelens die ze op de toeschouwer wil overbrengen. Poppers uitspraak “Optimism is a moral duty” is een van de belangrijke inspiratiebronnen van Brighart net als “De wereld is een spiegel van jezelf” van spiegeloog Willem de Ridder. Ze voelt niet de behoefte om duistere aspecten van het leven, zoals oorlogen, geweld en terreur te laten zien in haar schilderijen.  Als ze schildert wil ze positieve gevoelens ervaren en deze ook overbrengen op de toeschouwer.

De kleuren, beweeglijkheid, openheid en abstractie worden erg gewaardeerd. Daarbij is haar werk relatief heel betaalbaar. Ze verhuurt ook af en toe werk. Vroeger via Art at Work en nu via Bas.

Meer informatie over de expositie en het werk van Brighart is te vinden op haar website. Belangstellenden voor wie New York net iets te ver weg is kunnen ook terecht in Galerie Grang de Paul in Den Bosch waar haar tentoonstelling Lucide dromen tot 23 maart te zien is.

BRIGHART
Ledeganckplein 7 (studio 9)
2524 CP Den Haag
Nederland
Tel: 648684073
E-mail: brighart@kpnmail.nl

Adres Art Expo New York 2014
Pier 94
711 12th Ave (55th Street & the West Side Highway)
New York, NY 10019-5399  www.artexponewyork.com

Galerie Den Bosch

Grang de Paul
Stoofstraat 14 Den Bosch
5211 EM Den Bosch
Nederland

Lucide Dromen Art Expo New York - Brighart

Delfgauw, januari 2012BRIGHART GAAT NAAR KUNSTBEURS PARALLAX AF IN LONDEN

BRIGHART - Parallax

Schitterende schilderijen om bij weg te dromen…

Voor kunstenares Brighart is een droom in vervulling gegaan. Haar werk zal van 15 t/m 18 februari 2012 in Londen te bewonderen zijn. Kunsthistoricus en -handelaar Mr Chris Barlow nodigde Brighart uit om deel te nemen aan de Parallax Kunstbeurs. Een kunstbeurs waar werk van kunstenaars uit de hele wereld te zien is. Drie spannende weken volgden, want haar werk moest door een ballotage commissie geselecteerd worden. Inmiddels is duidelijk dat ook Londen van het werk van Brighart kan gaan genieten.

BRIGHART - Droom in vervulling

Op een intuïtieve manier schildert Brighart een immateriële werkelijkheid waarmee ze uitdrukking geeft aan positieve gevoelens die ze op de toeschouwer wil overbrengen. Poppers uitspraak “Optimism is a moral duty” is een van de belangrijke inspiratiebronnen van Brighart net als “De wereld is een spiegel van jezelf” van spiegeloog Willem de Ridder. 

Haar werk is aangenaam om naar te kijken door de mooie kleuren, vormen, lijnen en textuur. Er wordt niet veel in verteld, maar des te meer gesuggereerd wat de fantasie prikkelt.

Brighart schildert met verschillende nieuwe technieken waarbij ze de verf verdunt of vermengt met zand, vlokken, glas of andere materialen. Hierdoor ontstaat er een bepaalde textuur, gelaagdheid en glans. Haar expressionistische werk geeft vreugde weer en roept vreugde op. Het abstracte karakter biedt ook mogelijkheden voor eigen invulling en interpretatie. 

Ofwel… werk om je positief te laten inspireren en bij weg te dromen.

Adresgegevens:
 Parallax AF (PAF)
, Chelsea Town Hall, 
Kingsroad
, London
 SW35EE

 
Delfgauw, 18 augustus 2009

OPTIMISTISCHE KUNST IN MANNHEIM

Van 23 oktober 2009 t/m 
9 maart 2010 zal het  werk van Brighart (Brigitte den Hartog) te zien zijn in Galerie Boehner is in Mannheim. De opening zal zijn op 23 oktober 2009 om 19.30.

In tijden waarin je overspoeld wordt met nieuws over de kredietcrisis of wanneer een najaarsdepressie op de loer ligt is een vreugdevolle tegenhanger zeer welkom. De Zuidhollandse kunstenares Brighart helpt je met haar kleurige en energieke expressionistische schilderijen de focus te verleggen van pessimisme naar optimisme. 

In Brighart’s expressionistische kunstwerken komen de thema’s: Vreugde, Energie, Energiebronnen en Bewegingen naar voren. Haar werk is abstract expressionistisch en straalt vreugde uit.

In Mannheim zullen er 6 grote werken in acryl te zien zijn van 150 x 150 cm.
Met de titels:

  • Figure and movement
  • Parels van Blokker
  • Veelkleurige beweging
  • Tsunami
  • Flirti Bird
  • Individuen

Galerie Boehner in Mannheim wordt door de kunstenaars Gerold Maier en Dr. Claus-Peter Böhner-Fery, M.A.twee kunstenaars draaiend gehouden.

Galerie Boehner
 – www.galerie-boehner.de
 – D-68159 Mannheim (Germany)
info@galerie-boehner.de
Brighart
 – Witmolen 173 – 2645 GJ Delfgauw
 – T.: 015-25674664
 – www.brighart.nl

BRIGHART - Abstract Art - Individuals

 
Delfgauw, 30 januari 2008

BRIGHART EXPOSEERT IN NEW YORK BIJ DE GROEPSEXPOSITIE
AIR, WATER, FIRE, EARTH

Het motief van de elementen dat door de Franse filosoof Gaston Bachelard onderzocht werd inspireerde een groep kunstenaars tot verder onderzoek. Van 1 tot 15 maart 2008 exposeren zij in de Broadway Gallery in New York.

De expositie is samengesteld door Christine Kennedy en zal op vrijdag 7 maart geopend worden.

Hoog verheven luchtige landschappen, aspiratie en uitademing worden afgewisseld met open zeeën, vloeiende lijnen, melancholie en transparantie. Het alles vernietigende of juist erotische vuur is zichtbaar naast de zware, dichte aarde die soms zo goed bewoonbaar en soms zo onherbergzaam kan zijn.

Energie en beweging zijn de thema’s die Brighart al lange tijd inspireren. Haar werk ,dat abstract is en tot de verbeelding spreekt, wordt door veel mensen gewaardeerd vanwege het kleurgebruik, de warmte en het optimisme dat het uitstraalt.

Voor meer informatie: Expositie vindt plaats van 1-15 maart 2008
Opening 7 maart 2008
Broadway Gallery
473 Broadway, 7th Floor
New York
www.worldartmedia.com
www.broadwaygallerynyc.com

BRIGHART - Abstract Art - Reverie 2 - New York Exhibition - Air Water Fire Earth